Děláme si sami pivo, víno, medovinu, cider, šumivé nápoje a další unikátní speciality
Nick Moyle, Richard Hood
Dva žízniví kamarádi, zahradníci Nick Moyle a Richard Hood, uskutečňují revoluci v domácí výrobě alkoholu. Autorská dvojice vás přesvědčí, že vyrábět si vlastní alkoholické nápoje může být překvapivě rychlé, snadné a nenákladné. Dva žízniví zahradníci vzali své dvě velké lásky - alkohol a zahradničení - a rozhodli se vás inspirovat, jak zpracovat přebytky z vaší sklizně, z nákupu surovin z farmy či ze supermarketu ve fantastickou různorodost nápojů. Kniha obsahuje sedmdesát receptů na výrobu piva, vína, medoviny, cideru, šumivých nápojů, likérů a dalších unikátních specialit. Jsou zde popsány základní postupy všech metod výroby. Kniha odhaluje mýty, oslavuje experimenty a zahání obavy z vědy zvané fermentace.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
362,73 | 36,27 | 399,00 |
Domácí likéry z ovoce a ořechů
Ivana Tischlerová
Ovoce obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a dalších účinných látek, které jsou naprosto nezbytné pro zdraví, krásu i vitalitu. Domácí výroba likérů je jeden z příjemných způsobů, jak tyto zdraví prospěšné látky využít v plné míře nejen během sezóny, ale i v zimním období. Všechny uvedené receptury autorka osobně vyzkoušela a upravila tak, aby si likéry zachovaly co nejvíce účinných látek. Krom toho, že jsou zdravé, jsou ale také neskutečně dobré! Ať už jste milovníci koňaku, drsné kořaly, sladkých "tlamolepů" nebo vína, ten svůj recept na báječný likér tady určitě najdete!
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
KNIHA JE MOMENTÁLNĚ NEDOSTUPNÁ
Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín
Helena Uhrová
Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů, ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpracovatelům ovoce nabízí tato knížka v jednotlivých kapitolách přehled o tom, jak si vyrobit kvalitní šťávy, vína a ovocné destiláty. Krok za krokem vede čtenáře od výběru ovoce přes jeho úpravy a zpracování až ke konečným produktům. Kapitola o výrobě ovocných destilátů je zpracována na základě nejnovějších poznatků a zkušeností z této oblasti. Zvláštní kapitola je věnována smyslovému hodnocení destilátů vyrobených z nejčastěji zpracovávaných druhů ovoce v ČR. V knize popsané nemoci, chyby a vady vín a destilátů vám pomohou odhalit příčiny jejich vzniku.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
244,55 | 24,45 | 269,00 |
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau
Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
244,55 | 24,45 | 269,00 |
Jak vypálit lepší slivovici
Jaroslav Balaštík
Příručka o pálení slivovice vydaná k otevření Muzea lidových pálenic ve Vlčnově.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
262,73 | 26,27 | 289,00 |
Likéry od jara do zimy
Susanne Oettleová
Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí kolem nás, ve všech ročních obdobích. Představuje téměř 50 tradičních rodinných i nově vyladěných receptur na klasické i nevšední likéry, od bezového přes jedlový a ostružinový až po likéry z pečených jablek či lískových oříšků. Dává i cenné rady týkající se výběru plodů a bylinek, správného nakládání do různých druhů alkoholu a přiměřené doby a místa zrání. Především ale učí, jak si vychutnat lahodné nápoje všemi smysly, a nabízí jedinečnou inspiraci pro vlastnoruční výrobu přírodních likérů v domácí kvalitě, bez přidaných látek či konzervantů.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
253,64 | 25,36 | 279,00 |
Pálíme ovoce
Klaus Hagmann, Birgit Essich
Tato kniha uceleně zprostředkovává základní znalosti o ovocných druzích a přísadách, stejně jako o nezbytné fyzice, chemii a mikrobiologii. To umožnuje začátečníkům snadnější první kroky a zkušeným destilatérům přináší informace o pozadí výroby a hodnocení kvalitních ovocných destilátů.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
KNIHA JE MOMENTÁLNĚ NEDOSTUPNÁ